تولید کننده:
فاطمی
نتایج 121 تا 150 از کل 172 نتیجه

مرگ بالای درخت سیب (فاطمی)

روباهی پیر، خود را مالک درخت سیب جلوی لانه‌اش می‌داند و دلش نمی‌خواهد حیوان‌های دیگر از میوه‌های آن استفاده کنند. اما هنوز زیرک است و چشم‌هایش تیز و پرقدرت‌اند. روباه، راسویی جادوگر را به دام می‌اندازد و راسو در ازای آزادی‌اش، به او قول می‌دهد یک آرزوی روباه را برآورده کند.  روباه آرزو می‌کند هرکس از درخت سیب بالا برود، به آن بچسبد و نتواند از آن جدا شود. این جادو را تنها روباه می‌تواند باطل کند.  خبر به‌زودی همه‌جا می‌پیچد و دیگر کسی جرئت نزدیک‌شدن به درخت را ندارد.

سال‌ها به خوشی و خرمی سپری می‌شوند تا روزی روباه با زیرکی کاری می‌کند که مرگ به درخت بچسبد تا از دستش رها شود. مرگ اسیر می‌شود و روباه در امان می‌ماند؛ اما این پایان ماجرا نیست…

مرگ، بخشی از زندگی هر موجودی است و زندگی، تنها با مرگ معنا می‌یابد؛ اما هیچ‌یک از ما دوست نداریم بمیریم. کاترین شارر، نویسنده‌ی امریکایی با فراز و فرودهای بجا، شیرین و حساب‌شده، طوری به بیان داستان می‌پردازد که موضوع مرگ برای کودک، باورپذیر می‌شود.

تصویرهای پرتحرک با ترکیب‌بندی‌های قدرتمند، روایتی جذاب و مناسب را ارائه می‌دهند؛ تصویرهایی که در کنار متن خلاقانه و بدیع، اثری خواندنی و بسیار تأثیرگذار برای کودکان و بزرگسالان پدید آورده‌اند.

قایق کاغذی (فاطمی)

فکر می‌کنید یک روزنامه تا آخرش فقط یک روزنامه می‌ماند؟ روزنامه‌ی آناهیتا تیموریان می‌توانست روی پنجره‌ی آشپزخانه‌اش بپوسد و خیس بخورد، اما نه… روزنامه‌اش «ری‌را» نام داشت و صاحبی هنرمند که سطر به سطر پیام مهر و دوستی‌اش را می‌فهمید. ری‌را قایق شد و همه‌ی دریاهای خیالی دنیا را گشت. او عاشق شنا کردن بود، تا این‌که یک روز پرواز را یاد گرفت…

آناهیتا تیموریان تصویرگر و نویسنده‌ی باسابقه و خوش‌ذوق کتاب‌های کودکان، سال‌هاست که دنیای کودکان را سرشار از رنگ و نقش و واژه می‌کند. او داستان تصویرهایش را خودش می‌نویسد یا شاید تصویر داستان‌هایش را خودش می‌کشد. مهارت او در هر دو حوزه، ترکیب کودکانه و خوش‌نوایی پدید می‌آورد که بسیار خواندنی و دیدنی است. او این بار در قایق کاغذی، سراغ آشناترین تجربه‌ی کودکان رفته است؛ روزنامه و ساختن قایق و موشک با آن. شخصیت داستان، از سفر درون به سفر واقعی و پرواز می‌رسد و راوی با این‌که با رفتن ری‌را تکه‌ای از وجودش را از دست می‌دهد، جلوی پروازش را نمی‌گیرد و او را به تجربه‌های نو دعوت می‌کند. کودکان با خواندن این کتاب، جسارت تغییر و رشد را به دست می‌آورند و رهایی را در اوج دوستی و دل‌بستگی تجربه می‌کنند.

شش مرد (فاطمی)

روزی روزگاری شش مرد در جستجوی سرزمینی بودند که در صلح و آرامش بتوانند در آن کار و زندگی کنند. آن ها سرانجام سرزمینی را که دنبالش بودند، پیدا کردند. اما فکر می کنید چقدر توانستند سرزمین شان را در صلح نگه دارند؟

در این کتاب فوق العاده، دیوید مک کی چگونگی پیدایش جنگ ها را با زبانی شیرین و گویا در قالب داستانی بیان کرده است که برای کودکان قابل فهم باشد و برای بزرگسالان جذاب و تفکر برانگیز. در کتاب شش مرد، مک کی اسطوره ای برای دنیای امروز خلق کرده است.

از ویژگی بارز این اثر، تصویرهای بسیار زیبا، منظم و هندسی آن است که در عین سادگی، با متن داستان هماهنگی کامل دارند. تصاویری که برای ترسیم فضای سخت و سرد جنگ، هوشمندانه از رنگهای سیاه و سفید بهره برده اند.

زنان در علم (فاطمی)

آیا می‌توانید چند دانشمند برجسته‌ی زن را در رشته‌هایی مانند علوم، ریاضی، پزشکی یا مهندسی نام ببرید؟ به نظر شما سهم زنان در پیشبرد علم چقدر است و چرا ما زنان دانشمند را کمتر می‌شناسیم؟

راشل ایگنوتوفسکی نویسنده و تصویرگری است که با الهام‌گرفتن از تاریخ علم کتاب‌هایی زیبا خلق کرده، اما کتاب زنان در علم در میان دیگر آثار او از جایگاهی ویژه برخوردار است. او در این کتاب، داستان زندگی و دستاوردهای پنجاه زن پیشگام و برجسته را در رشته‌های مختلف علمی، از زمان‌های بسیار دور تا دوره‌ی معاصر، تعریف می‌کند. این کتاب علاوه بر اطلاعات جالبی که به خواننده می‌دهد، تصاویری بسیار زیبا و هنری هم دارد و مانند آلبومی دیدنی است. این کتاب در مجله‌ی نیویورک تایمز و در سایت آمازون جزو پرفرو شترین کتاب‌ها درباره‌ی علم و نقش زنان در آن بوده است.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که یکی از این زنان پیشگام، از کشور ایران است. می‌توانید حدس بزنید چه کسی؟ مریم میرزاخانی پنجاهمین زنی است که در این کتاب به کارها و زندگی او اشاره شده و تصویر او روی جلد نسخه‌ی فارسی کتاب

هم آمده است.

قصه‌ی یک سال مزخرف (فاطمی)

بعضی وقت‌ها
اگر غرقِ خواندن شوید
تمام دنیا ناپدید می‌شود.

قصه‌ی یک سال مزخرف که در سال ۲۰۱۹ مهم‌ترین جایزه‌ی شورای ادبیات کودک کانادا را برد، داستان زیبایی در قالب شعر آزاد است که به غفلت، خیانت، بخشش و دوستی می‌پردازد. هتر اسمیت در این کتاب با استفاده از شخصیت‌های واقعی، خصلت‌های خوب و بد انسانی را با هم به تصویر می‌کشد. جت که یک سال فاجعه‌بار و تلخ را پشت سر گذاشته است، برای سپری کردن تعطیلات تابستان به خانه‌ی ساحلی مادربزرگش می‌رود. او امید دارد که در آنجا همه‌ی خاطرات بد گذشته را فراموش کند و به آرامش برسد اما رازی دارد که…

کیوان عبیدی آشتیانی، مترجم کتاب می‌گوید: «این داستان، قصه‌ی آدم کوچولوهایی است که زود بزرگ می‌شوند و آدم بزرگ‌هایی که کوچولو می‌مانند. قصه‌ی غفلت‌ها و اشتباهات. همه‌ی ما اشتباه می‌کنیم، مگر نه؟»

پسرک و جادوی مری پاپینز (فاطمی)

ن کتاب داستان کودکی است که درگیر دوری مادرش است. او با پدرش زندگی می‌کند که او نیز از دوری همسرش رنج می‌برد. ماجراهای این کتاب با لحن روایی متناوب، از دید چند شخصیت روایت می‌شود که هر کدام به نوعی در این داستان نقش دارند.

شخصیت اصلی این کتاب، پسری درو نگرا به نام گیل است که در عالم تخیلات قوی خود زندگی می‌کند. در مدرسه کمتر با پسرها بازی می‌کند و تنها دوستش نازیا، دختری اهل پاکستان است. گیل می‌خواهد مری پاپینز شود. اما پشت چهره‌ی آرام گیل، دنیایی از قطعات پازل وجود دارد که هریک گوشه‌ای از زندگی‌اش را نشان می‌دهند. هر قطعه از این پازل در دست یکی از شخصیت‌های داستان است و با هر روایت جدید، قسمتی از ماجرا روشن می‌شود. در این میان، معلم و روانشناس مدرسه متوجه حالت‌های عجیب او می‌شوند و به دنبال حل مشکلاتی می‌ر‌‌وند که در ابتدا نمی‌دانند چیست.

تکامل (فاطمی)

از گلبرگ های گل سرخ تا شُش های نهنگ ها، از اندازۀ دایناسورهای منقرض شده تا ساختار پیچیدۀ مغز شما، همه در فرایند تکامل شکل گرفته اند. آیا ممکن است چیزی به پیچیدگی و شگفت انگیزی طبیعت را بتوان با نظریه ای ساده مانند تکامل توضیح داد؟

در این کتاب خواهید دید که چگونه چارلز داروین مفهوم «انتخاب طبیعی» را معرفی کرد و چگونه دانشمندان بعدی، درک ما را از طبیعت کامل تر کردند.

کتاب تکامل مقدمه ای عمومی و قابل فهم برای آشنایی با بنیادی ترین فرایندهای شکل دهندۀ حیات بر روی کرۀ زمین است که به کمک تصاویری جذاب و رایانه ای، خواننده را مسحور می کند.

برف و آفتاب، داستان بیژن و منیژه (فاطمی)

وقتی بیژن، پهلوان جوان ایرانی به جنگ با گرازها می‌رود تا آن‌ها را به بند بکشد، سرنوشت او را به بند عشق منیژه، دختر افراسیاب تورانی گرفتار می‌کند و ماجرای عشق دو دلداده آغاز می‌شود. عشق میان برف و آفتاب…

در این کتاب فرهاد حسن‌زاده، نویسنده‌ی توانای ادبیات کودک و نوجوان، داستان بیژن و منیژه از شاهنامه‌ی فردوسی را با هنرمندی و با زبانی ساده برای نوجوانان بازآفرینی کرده است.

مدرسه حشرات باحال ۱(فاطمی)

کتاب «مدرسه حشرات باحال» کتابی علمی با موضوع حشره‌شناسی است که در قالب داستان‌هایی طنزآمیز، معمایی و هیجان انگیز به صورت کمیک استریپ بیان شده است.

هر فصل این کتاب دارای دو بخش است، بخش اول داستانی جذاب را با نقش آفرینی شخصیت‌هایی بامزه بیان میکند و بخش دوم در انتهای هر فصل تحت عنوان «علم به زبان ساده»، به توضیح علمی یک یا چند حشره در داستان آن فصل میپردازد. احتمالاً پس از خواندن این کتاب، دیگر ترسی از حشرات مخصوصاً سوسک‌ها نخواهید داشت! حشراتی که در جهان طبیعت، بی روح و گاهی وحشتناک به نظر میرسند این اثر شخصیت‌های دوست داشتنی منحصر به‌فردی دارند که با بازیگوشی خود، صفحه‌ای از دفتر خاطرات مدرسه حشرات باحال را رقم میزنند.

این کتاب از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین کتاب‌های کودک و نوجوان در سال‌های اخیر در کشور چین است که با تصحیح پروفسور «جی یه» از چهره‌های ماندگار حشره‌شناسی آکادمی جانورشناسی علوم چین به چاپ رسیده است.

ماکارونی و کوفته قلقلی برای همه (فاطمی)

می‌دانستید ریاضی چقدر می‌تواند خوشمزه باشد؟!

آقا و خانم آسایش یک مهمانی خانوادگی دارند! در حالی‌که آقای آسایش مشغول درست کردن ماکارونی و کوفته قلقلی معروفش است، خانم آسایش میزها و صندلی‌ها را چنان می‌چیند که جا برای همه باشد. وقتی مهمان‌ها سر می‌رسند هر کدام نقشه‌ی خود را برای چیدن میز و صندلی‌ها دارند…

این داستانِ طنزآمیز کودکان را به فکر درباره‌ی محیط و مساحت وا می‌دارد.

مردی که حشره شد (فاطمی)

گرگور کار می کند و به شدت حامی خانواده اش است. او یک روز صبح بلند می شود و می فهمد که به حشره ای غول آسا تبدیل شده است. اعضای خانواده اش از دیدن او شوکه می شوند، اما می کوشند از او مراقبت کنند. آنان خیلی زود باید به دنبال یافتن کار باشند. آیا گرگور می تواند دوباره با خانواده اش زندگی شادی داشته باشد.

عشق بزرگ لارا (فاطمی)

این داستان، یک افسانه ی اندونزیایی است.شاهزاده باندونگ به سرزمین همسایه حمله می کند و پادشاه آن کشور را می کشد. او عاشق لارا، دختر پادشاه، می شود. اما عشق بزرگ لارا کیست؟ شاهزاده باندونگ؟  یک مرد جوان از اهالی کشورش؟ پدرش؟ داستان را بخوانید تا ببینید که عاقبت لارا و شاهزاده باندنگ چه می شود؟

دختری که عنکبوت شد (فاطمی)

آراخنه دختر زیبایی است و استعداد عجیبی در پارچه بافی دارد. آتنا یک الهه است که به انسان ها، کشاورزی، قایق سواری، پارچه بافی و خیاطی یاد داده است.آراخنه بسیار مغرور است و می خواهد با آتنا مسابقه بدهد. وقتی خبر به گوش آتنا می رسد ، یک تصمیم جالب می گیرد!

پیدایش الکتریسیته – ۱۸۰۰ تا ۱۹۰۰ میلادی (فاطمی)

مجموعه داستان‌های شگفت‌انگیز علم دریچه‌ای است به ماجراهای خواندنی در تاریخ علم و فناوری.در این مجموعه با دوره‌های گوناگون پیشرفت علم و فناوری، دانشمندان بزرگ هر دوره و دستاوردها و ابزارهایی که زندگی ما را تغییر داده‌اند، آشنا میشویم.جدول‌ها و کادرهای حاشیه‌ای کتاب، نقاط عطف تاریخ علم و فناوری را برجسته میکنند. هر کتاب دربردارندهی مجموعه‌ای زیبا و متنوع از تصاویر و عکس‌های مربوط به علم و فناوری است.

حق دارم کودک باشم (فاطمی)

این کتاب با زبانی ساده و تصویرگری‌های مفهومی و بی‌نظیر، به خواننده‌های کودک و حتی بزرگسال می‌آموزد وقتی یک کودک هستی چه حقوقی داری؛ از ابتدایی‌ترین حقوق مثل آب و غذا و سرپناه گرفته تا حق رفتن به مدرسه و تنفس هوای پاک و دوری از خشونت.

در این کتاب تأکید می‌شود که این حقوق برای همه‌ی کودکان کره‌ی زمین یکسان است، از هر رنگ، ملیتی که هستند، و جدا از اینکه فقیرند یا ثروتمند.

کتاب «حق دارم کودک باشم» یادآور می‌شود که دانستن و صحبت درباره‌ی حقوق کودکان، اولین گام به سوی رسمیت شناختن این حقوق است. این حقوق بر اساس کنواسیون حقوق کودک سازمان ملل مصوب سال ۱۹۸۹ است.

 

دره هزار دارکوب (فاطمی)

این قصه ماست، ما خواهران دره‌ی هزار دارکوب.

قصه‌ی جادویی که اسیرش شده‌ایم.

قصه‌ی جادوگری که رفته، اما جادویش شادی را از چشمان ما و رنگ‌های کهربایی و سرخ از دره هزار دارکوب برده.

به نظرت طلسم جادوی ما دست چه کسی است؟

یک چیز سیاه (فاطمی)

وسط جنگل رنگارنگ، چیز سیاهی خودنمایی می‌کند؛ یک چیز سیاهِ شاید معمولی و شاید هم اسرارآمیز. پلنگ فکر می‌کند شاید یکی از خال‌هایش موقع شکار افتاده است. کلاغ که بدجور ترسیده است، فکر می‌کند شاید شهاب‌سنگی جنگلشان را تهدید می‌کند. گوزن هم نگران چیز سیاهی است که وسط جنگل افتاده است. شما چه فکر می کنید؟ اول باید به جنگل بیایید و نگاهی به آن چیز سیاه بیندازید. شاید بگویید: «این‌که فقط یک تکه شکلات است!» شاید با جغد بیشتر موافق‌ باشید که یک تخم اژدها آن‌جا افتاده است. آیا جنگل در معرض خطر است؟

فرغولی و از ما بهترون (فاطمی)

فرغولی می‌چرخد و می‌چرخد و همه‌چیز را با خودش می‌چرخاند. غول‌ها از دستش عاصی می‌شوند و هر بار می‌گویند: «امیدواریم گرفتار از ما بهترون بشی فرغولی!» آن‌قدر می‌گویند که غول کوچولو واقعا با گردباد می‌رود و اسیر دست از ما بهترون می‌شود. اولش همه‌چیز خوب به نظر می‌رسد و فرغولی خوشحال است، اما کم‌کم چرخیدن‌های تندتند برایش دردسرساز می‌شوند…

این داستان به پرورش توانایی کودکان اشاره دارد و این‌ که انرژی آن‌ها باید در مسیر درست قرار بگیرد. عنصر حرکت و رنگ‌های گرم، تصویرها را جان‌دار و زیبا کرده است و با متن هم‌خوانی کامل دارد. جنب و جوش و کشش داستانی، حضور دنیای فانتزی و اتفاق‌های عجیب و غریب، این کتاب را برای کودکان و بسیاری از بزرگ‌سالان جذاب و خواندنی می‌کند.

عید امسال نه مثل هر سال (فاطمی)

چیدن سفره‌ی هفت‌سین برای چندتا بچه‌گربه‌ که تا حالا از این کارها نکرده‌اند شاید آن‌قدرها هم سخت نباشد، اما درست‌کردن سمنو حتماً اسباب دردسرشان می‌شود. حالا اگر قرار باشد مادربزرگ (که همیشه عیدی‌های خوبی می‌دهد) موقع تحویل سال به خانه‌ی آن‌ها بیاید، تازه ماجرا شروع می‌شود!

این داستان، تلاش بچه‌ها برای ارائه‌ی کاری بی‌نقص را با بیانی طنزآمیز نشان می‌دهد. آن‌ها همه‌ی تلاششان را می‌کنند تا سفره‌ی هفت‌سینشان بی‌سمنو نباشد، چون سمنو برای مادربزرگ بسیار مهم است. نویسنده و تصویرگر، هماهنگ و هم‌نوا پیش رفته‌اند و موجزگویی نویسنده در کنار تصویرهای شاد و خوش‌رنگ، یک کتاب تصویری موفق را به مخاطب کودک و حتی بزرگسال عرضه می‌کند.

چی بپوشم (فاطمی)

«چی بپوشم؟» روایتی ساده، صمیمی و جذاب از  دغدغه‌های ذهنی مهم کودکان شماست. ابراهیمی، به‌زیبایی از همان عنوان داستان، جوانه‌ی پرسش را در ذهن مخاطب می‌نشاند و او را به چالش می‌کشد. فرایند حل مسأله و طرح بحث انتخاب و تعیین هدف زندگی، داستان را کاربردی و خواندنی کرده است.

یزدانی تصویرگر، با استفاده از رنگ‌های تخت، خام و پررنگ، اضطراب و درگیری ذهنی شخصیت اصلی داستان را بازتاب می‌دهد. کلاژ کاغذی با دورگیری خودکار، بر روی پس‌زمینه‌ی قرمز، آبی و سبز، تکنیک غالبی است که تصویرگر به کار گرفته است. از ویژگی‌های برجسته‌ی تصویر، نشان‌دادن ذهنیت به‌هم‌ریخته و فکرهای درهم و برهم شخصیت‌ها با نقطه‌چین‌های سفید است. «چی بپوشم؟» با ترکیب متعادل متن و تصویر، از خواندنی‌های مناسب کودکان  به شمار می‌آید.

اصول نظریه مجموعه ها (فاطمی)

این کتاب در سطح مقدماتی به نظریه مجموعه ها می‌پردازد و برای مقاطع کارشناسی رشته ریاضی تالیف شده است.نویسنده این کتاب به زبانی ساده، نکات مشکل را توضیح می‌دهد و به همین دلیل، این اثر حتی برای خواننده‌ای که به‌طور دقیق از اثبات‌ها سر در نمی‌آورد، قابل استفاده شده است.همچنین در انتهای هر فصل این کتاب، تمرین‌هایی آورده شده است تا خواننده بهتر بتواند مطالب را مرور کند.

تجربه توپولوژی (فاطمی)

اگر ریاضیات را به زبان تشبیه کنیم، گرفتن درس توپولوژی در دورۀ کارشناسی، فراگیری واژگان و به خاطر سپردن فعل های بی قاعده اس: تمرینی که برای خواندن آثار ادبی به زبان اصلی لازم است. کتاب حاضر برگرفته از جزوه های درس توپولوژی عمومی مؤلف در دانشگاه آلبرتا است و منبعی برای درس توپولوژی عمومی (و اندکی توپولوژی جبری) دورۀ کارشناسی رشتۀ ریاضی به حساب می آید. حتی دانشجویان کارشناسی ارشد نیز می توانند از بخش هایی از آن بهره ببرند.

جبر خطی (فاطمی)

هدف اصلی جبر خطی، درک ساختار عملگرهای خطی است. این کتاب برای دانشجویان دورۀ کارشناسی نوشته شده است و با انتقال مبحث دترمینان ها به پایان کتاب، راه تازه ای به سمت درک ساختارهای خطی گشوده است. بنابراین مطالعۀ آن به دانشجویان مقاطع بالاتر که می خواهند درک بهتر و دید تازه ای نسبت به جبر خطی پیدا کنند نیز توصیه می شود.
مطالعۀ این کتاب هیچ پیش نیازی لازم ندارد، مگر همان پختگی مناسب در ریاضیات. کتاب با بیان قضاهای برداری، استقلال خطی، گسترده، پایه و بعد آغاز می شود. پس از معرفی فضای ضرب داخلی، قضیه طیفی و نتیجه های آن برای فضاهای با بعد متناهی بیان  می شوند. سرانجام با استفاده از بردارهای ویژه تعمیم یافته، می توانیم دید بهتری از ساختار عملگرهای خطی به دست آوریم.

 

خلاقیت ریاضی جلد اول (فاطمی)

کتاب خلاقیت ریاضی اثر مشهور جورج پولیا، ریاضیدان نامدار مجاری، با ترجمۀ استاد پرویز شهریاری از جمله کتاب هایی است که با اقبال خوانندگان ایرانی رو به رو شد و پیش از این نیز در هفت نوبت تجدید چاپ شده است. در سال۱۳۸۷، بنا به پیشنهاد دکتر امیرحسین اصغری، و با موافقت استاد پرویز شهریاری، قرار بر این شد که این کتاب با حروفچینی مجدد و یکدست شدن رسم الخط و چند اصلاح جزئی در دو مجلد چاپ شود. نسخه نهایی پیش از چاپ در زمان حیات استاد پرویز شهریاری به رویت و تایید ایشان رسید.

خلاقیت ریاضی جلد دوم (فاطمی)

کتاب خلاقیت ریاضی اثر مشهور جورج پولیا، ریاضیدان نامدار مجاری، با ترجمۀ استاد پرویز شهریاری از جمله کتاب هایی است که با اقبال خوانندگان ایرانی رو به رو شد و پیش از این نیز در هفت نوبت تجدید چاپ شده است. در سال۱۳۸۷، بنا به پیشنهاد دکتر امیرحسین اصغری، و با موافقت استاد پرویز شهریاری، قرار بر این شد که این کتاب با حروفچینی مجدد و یکدست شدن رسم الخط و چند اصلاح جزئی در دو مجلد چاپ شود. نسخه نهایی پیش از چاپ در زمان حیات استاد پرویز شهریاری به رویت و تایید ایشان رسید.

رهیافتی به تاریخ ریاضیات در ایران معاصر (فاطمی)

ناظر به سه اصل نظریه‌پردازی، منبع‌شناسی و روش‌شناسی، کتاب حاضر نگاهی دارد به تکوین دانش ریاضی در ایران در دورۀ معاصر، (از نیمۀ حکومت قاجار) با تأکید بر هنگام تأسیس دارالفنون (تا برپایی مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات (پژوهشگاه دانش‌های بنیادی فعلی) در تهران. در کتاب حاضر در چهارده فصل، گوشه‌های مختلفی از تاریخ ریاضیات در ایران معاصر شامل تأسیس دارالفنون و دانش ریاضی در آن؛ تأسیس دانشگاه تهران و گروه ریاضی آن؛ چگونگی پیدایش انجمن ریاضی ایران و مانند آن مورد بحث قرار گرفته است.

ریاضیات مهندسی (فاطمی)

این کتاب که دست نوشته های اولیۀ آن سال‌های متمادی در دانشگاه صنعتی شریف تدریس شده ‌است، دو هدف اساسی را دنبال می‌کند: هدف اول فراهم آوردن اصول، قواعد و قضایایی مناسب از توابع مختلط و معادلات دیفرانسیل پاره‌ای است تا دانشجویان رشته‌های گوناگون مهندسی با مطالعه و آشنایی کافی با آن‌ها بتوانند کارهای تحلیلی خود را که وابسته به این مفاهیم است به خوبی انجام دهند و تحولات جاری رشتۀ خود را درک و به آسانی دنبال کنند. هدف دوم ارائۀ روش‌های گوناگون حل مسائل و آشنایی با کاربرد آن‌ها در حل مسائل ریاضی است که در زمینه‌های گوناگون مهندسی و علوم ظاهر می‌شوند.

مقدمه‌ای بر نظریه مدول‌ها (فاطمی)

از آنجا که تحصیل در بسیاری از گرایش‌های رشتۀ ریاضی نیاز به آشنایی کامل با مدول‌ها دارد، درسی با عنوان جبر پیشرفته در دورۀ کارشناسی ارشد رشتۀ ریاضی ارائه می‌شود که یکی از هدف‌های آن، آشنایی با نظریۀ مدول‌هاست. این کتاب می‌تواند منبعی مناسب برای درس مذکور باشد که برای تدریس در یک نیمسال تحصیلی به طول  ۱۵هفته تنظیم شده است.

فاطمی