کار عمیق یعنی بتوانید بیحواسپرتی روی عملی شناختی که به توجه کامل نیاز دارد تمرکز کنید. با کسب این مهارت، میتوانید مطالب پیچیده را با سرعتِ بیشتر بیاموزید و در زمانِ کمتر به نتایج بهتر برسید. مهارت کار عمیق کیفیت کارتان را میافزاید و باعث ایجاد احساس رضایت از تواناییهایتان میشود. بهطور خلاصه، میتوان گفت در اقتصاد رقابتیِ قرن بیستویکم، کار عمیق عملکردی همچون قدرتی فراطبیعی دارد. باوجوداین، اغلبِ انسانهای امروزی زمانشان را با سرزدنهای دائمی و گاه دیوانهوار به ایمیل و حسابهایشان در شبکههای اجتماعیِ مختلف هدر میدهند و حتی به ذهنشان هم خطور نمیکند که راههای بهتری برای گذراندن زمان باارزششان وجود دارد.
در کتاب کار عمیق، استاد کال نیوپورت عواقب چنین ضربهای را بررسی میکند، آنهم در دورانی که همهچیز بر هم تأثیرگذار شده است. او بهجای اینکه استدلال کند حواسپرتی امری بد و مضر است، قدرتِ تمرکز را میستاید و فواید آن را برمیشمارد.
این کتاب به دو بخش تقسیم شده است. نیوپورت در بخش اول اثبات میکند که ترویجِ اخلاقِ کارِ عمیق در هر شغل و حرفهای منفعت عظیمی دربردارد و سپس در بخش دوم برنامهی تمرینیِ دقیقی را در قالب «چهار قانون» ارائه میکند که پیروی از آنها ذهن و عاداتتان را تغییر میدهد و شما را آماده میکند که مهارتِ کار عمیق را به دست بیاورید.
کتاب کار عمیق مجموعهای از نقدهای فرهنگی و توصیههای کاربردی است و خواننده را به سفری در داستانهای مهم و جالب میبرد، مثل داستان کارل یونگ، که برای تقویت تمرکز ذهنیاش مشغول ساختن خانهای سنگی درمیانِ جنگل شد، یا داستان یکی از پیشگامان شبکههای اجتماعی، که یک بلیت رفتوبرگشتِ آمریکا به ژاپن خرید تا به دور از هیاهو بتواند کتابش را آن بالا در هواپیما بنویسد.
در این کتاب، از توصیههای بیمعنایی مثل اینکه اشخاص حرفهای نباید در شبکههای اجتماعی باشند یا نباید اجازه بدهند حوصلهشان سر برود خبری نیست. کار عمیق راهنمایی ضروری برای کسانی است که میخواهند در دنیایی پر از هیاهو و حواسپرتی با حفظ تمرکز به موفقیت برسند.