قارچ شناسی و انگل شناسی مورای 2016 (اندیشه رفیع)

فهرست کتاب:
__فصل57:طبقه بندی، ساختار و تکثیر قارچ ها
__فصل58:پاتوژنز بیماری قارچی
__فصل59:نقش قارچ ها در بیماری
__فصل60:تشخیص آزمایشگاهی بیماری های قارچی
__فصل61:عوامل ضد قارچی
__فصل62:عفونت های قارچی سطحی و جلدی
__فصل63:عفونت های قارچی زیر جلدی
__فصل64:عفونت های قارچی سیستمیک ناشی از قارچ های دوشکلی
__فصل65:عفونت های قارچی فرصت طلب
__فصل66:عفونت های قارچی و شبه قارچی غیرمعمول یا با اتیولوژی ناشناخته
__فصل67:توکسین های قارچی و مایکوتوکسیکوزیس ها
__فصل68:طبقه بندی، ساختار و تکثیر انگل
__فصل69:پاتوژنز بیماری های انگلی
__فصل70:نقش انگل ها در بیماری ها
__فصل71:تشخیص آزمایشگاهی بیماری انگلی
__فصل72:عوامل ضد انگلی
__فصل73:تک یاخته های روده ای و ادراری-تناسلی
__فصل74:تک یاخته های خون و بافت
__فصل75:نماتود ها
__فصل76:ترماتود ها
__فصل77:سستود ها
__فصل78:آرتروپود ها

مبانی علوم اعصاب

کتاب”مبانی علوم اعصاب” با هدف تقویت دانش آناتومی دانشجویان همراه با آموزش مبانی فیزیولوژی اعصاب و شناساندن بهترساختاروعملکرد آن و بیان عوارض ناشی از بیماری های مرتبط با آسیب به نواحی مختلف دستگاه عصبی با حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی چاپ و اتشار یافت.

دراین کتاب علوم اعصاب امروزه به عنوان علمی میان رشته ای تعیین و تسلط برآن نیازمند آشنایی با علوم مختلفی همچون آناتومی فیزیولوژی ، زیست شناسی سلولی و مولکولی ، زیست شناسی تکوینی ، روان شناسی ، علوم شناختی ، فارماکولوژی و بیماری شناسی عصبی یا نورولوژی قلمداد شده است.

مولف در مقدمه کتاب می نویسد: مغز انسان پیچیده ترین ساختار زنده در جهان هستی است و ما را از محیط درون و بیرون آگاه می سازد ، اعمال حیاتی و پاسخ های ما را متناسب با محرک های مختلف کنترل و تنظیم می کند و احساسات ،عواطف و هیجانات ما را مدیریت می کند.

دربخشی دیگر ازاین نوشتار تاکید شده است که مغزبخشی از دستگاه عصبی است که به انسان اجازه می دهد تا تجربه و دانش کسب کرده و با تفکرواندیشه برنامه ریزی و سازماندهی انجام دهد تا به موفقیت های شگرفی دست یابد.

مولف می افزاید: مبانی علوم اعصاب بر اساس سرفصل‌های متنوعی که دارد، نیاز طیف وسیعی از دانشجویان علوم شناختی، علوم زیستی، علوم پزشکی، روانشناسی، مشاوره، تربیت‌بدنی و دانشجویان رشته‌های مهندسی مانند هوش مصنوعی و مهندسی پزشکی را برای یادگیری علوم اعصاب برآورد می‌سازد. وی در این کتاب با اشاره به برگزاری سالانه مسابقات دانش مغز (Brain Bee) کشوری توسط انجمن علوم اعصاب ایران و ستاد توسعه‌ی علوم و فن آوری‌های شناختی می نویسد: این مسابقات در میان دانش‌آموزان دبیرستان، علاقه‌مندان زیادی پیدا کرده است. با توجه به این که منابع این مسابقات بیشتر به زبان انگلیسی هستند، مطالعه‌ی کتاب مبانی علوم اعصاب می‌تواند یادگیری پایه‌ای علوم اعصاب را برای دانش‌آموزان علاقه‌مند به مسابقات دانش مغز تسهیل نموده و آنان را برای مرحله‌ی مقدماتی و کشوری این مسابقات آماده نماید.

این کتاب شامل ۴۶۴ صفحه و شامل ۲۲ فصل با حجمی مناسب از نظر محتوای مطالب ضروری برای یادگیری علوم اعصاب تالیف دکتر شمس‌‌الدین احمدی توسط انتشارات دانشگاه کردستان منتشر شده است.

مبانی ژنتیک پزشکی کانر 2011 (اندیشه رفیع)

این کتاب ترجمه ویراست ششم"Essential medical genetics" است. در این ویرایش متن کتاب به طور گسترده ای بروزرسانی شده است. *اضافه شدن اطلاعات جامعی در خصوص پروژه ژنوم انسان *معرفی دامنه وسیعی از تکنیک های جدید ژنتیک مولکولی و سیتوژنتیک *معرفی موارد فراوانی از بیماری ها در کنار مثال هایی از Case Study *ارائه تعداد زیادی سئوالات مفید در پایان هر فصل *معرفی منابع الکترونیک مربوط به هر موضوع چاپ جدید را نه تنها نسبت به چاپ های قبلی بلکه نسبت به کتب مشابه هم شاخص و متمایز نموده است.

مباحث کتاب در 368 صفحه به ترتیب زیر طبقه بندی شده است:
بخش اول)اصول پایه ژنتیک
__فصل1:چشم اندازی بر ژنتیک پزشکی
__فصل2:ژنوم انسان
__فصل3:ساختار و عملکرد اسید نوکلئیک
__فصل4:تجزیه و تحلیل DNA
__فصل5:کروموزوم ها
__فصل6:گامت زایی
__فصل7:ناهنجاری های کروموزومی
__فصل8:توراث مندلی تیپیک
__فصل9:توارث مندلی آتیپیک
__فصل10:توارث غیر مندلی
__فصل11:ژنتیک پزشکی در جمعیت ها
بخش دوم)کاربرد های بالینی
__فصل12:ارزیابی ژنتیکی، مشاوره ژنتیک و ...
__فصل13:سابقه خانوادگی سرطان
__فصل14:سابقه خانوادگی در اختلالات رایج در دوره بزرگسالی
__فصل15:سابقه خانوادگی قوی بیماری تیپیک مندلی
__فصل16:سابقه خانوادگی قوی(سایر مکانیسم های توارث)
__فصل17:غربالگری بیماری و حاملین
__فصل18:سابقه خانوادگی یک یا چند بدشکلی مادرزادی
بخش سوم)پایگاه های الکترونیکی اطلاعات
__فصل19:پایگاه های الکترونیکی اطلاعات-راهنمایی
+پیوست1:شانس، احتمال و کاربرد های قضیه بایز
+پیوست2:محاسبه ضرایب خویشاوندی و هم خونی
+پیوست3:ژنتیک جمعیت در اختلالات تک ژنی
+پیوست4:جنبه های قانونی
/واژه نامه
/واژه یاب


مدیریت آزمایشگاه بالینی هنری دیویدسون ۲۰۱۷ (حیدری)

فهرست مطالب

  1. مفاهیم عمومی و مشکلات اجرایی
  2. بهینه سازی روند کاری و کارکرد آزمایشگاه
  3. پیش آنالیز
  4. آنالیز: اساس کار تجهیزات
  5. آنالیز: اتوماسیون آزمایشگاه بالینی
  6. مقدمه: تعریف تست POINT-OF-CARE
  7. پسا آنالیز: تصمیم گیری پزشکی
  8. تفسیر و ارتباط مقادیر آزمایشگاهی غیر نرمال
  9. آمار آزمایشگاهی
  10. کنترل کیفی
  11. انفورماتیک آزمایشگاه بالینی
  12. مدیریت مالی

مقدمه ای بر آنالیز ژنتیک گریفتث (حیدری)

کتاب مقدمه ای بر آنالیز ژنتیک گریفیث زهرا عابدی کیچی، زهرا حسینی ایمنی ، فاطمه شیرازی، مونا سلطانی انتشارات حیدری

    ترجمه ویرایش دوازدهم کتاب Introduction to Genetic Analysis (مقدمه ای بر آنالیز ژنتیک) به عنوان مرجع علمی و معتبر دانشگاهی در سطح بین الملل است که تمامی سرفصل های تدوین شده برای درس ژنتیک را پوشش میدهد. در این کتاب، اصول پایه علم ژنتیک در بیست فصل به زبانی ساده بیان شده است. در ابتدای هر فصل هدف فصل و در ادامه مفاهیم کلی به همراه مثال ها، آزمایشات و آخرین دستاوردهای علمی مطرح شده است و نهایتا تمرینات آخر فصل به منظور ارزیابی بهتر مطالب در سه سطح بیان گردیده است. از این رو کتاب مقدمه ای بر آنالیز ژنتیک می تواند به عنوان کتاب درسی برای دانشجویان ژنتیک مولکولی و انسانی، پزشکی، بیوتکنولوژی، کشاورزی و گرایش های مختلف زیست شناسی و هم چنین یکی از منابع آزمون المپیاد زیست شناسی معرفی گردد. تا حد توان سعی شده است که ترجمه ای روان با رعایت امانت ارائه شود.

مقدمه ای بر اصول تولید بهینه فرآورده های سلول، بافت و ژن درمانی

درباره کتاب مقدمه‌ای بر اصول تولید بهینه فرآورده‌های سلول، بافت و ژن‌درمانی: از مجموعه کتاب‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی

از سال 1981 با کشف سلولهای بنیادی رویانی (جنینی) موشی و به دنبال آن اهدای جایزه ی نوبل پزشکی به دانشمندان این حوزه تاکنون شاهد پیشرفت چشمگیری در تحقیقات سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی بوده.ایم حرکت در پیوستار تولید تا کاربرد این علم موجب شده کارآزمایی های بالینی متعددی انجام و شرکتهای دانش بنیان فراوانی در سطح جهانی شکل بگیرند. سلولهای بنیادی به دلیل قابلیت منحصر به فرد خود در خودنوزایی توان تقسیم با حفظ پتانسیل تکوینی و تمایز به انواع سلولها نه تنها میتوانند در شناخت ما از تکوین جنین بافت و اندامهای بدن انسان و عملکرد ژنها موثر باشند بلکه در توسعه ی داروسازی پزشکی بازساختی و حتی پزشکی آینده نیز بسیار حایز اهمیت هستند بر این مبنا مجموعه کتابهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در قالب چندین جلد نگارش شده است. این مجموعه منبع ویژه و ارزشمندی برای پژوهشگران پزشکان و دانشجویانی خواهد بود که مشتاق افزایش دانسته های خود و آگاهی از پیشرفتهای علمی در این حوزه هستند.

علوم پزشکی

انواع کتاب های علوم پزشکی