تحلیل,مشخصات و خرید اینترنتی کتاب فیزیک هشتم انتشارات علامه حلی
کتاب پیشرو با توجه به سه فصل نخست کتاب علوم تجربی سال سوم دوره متوسطه اول (پایه نهم) نوشته شده است که مباحث مرتبط با شیمی را پوشش داده است. شروع کتاب و فصل نخست به صورتی است که معلم ناگزیر به مرور مباحث شیمی سالهای قبل میباشد. مفاهیم پایهای و اصلی مانند عنصر، اتم، مدل اتمی و خواص فیزیکی و شیمیایی و همچنین مفهوم واکنش شیمیایی، پیشنیازهای این کتاب است که به مرور، میبایست در کلاس برای شاگردان یادآوری شود. همچنین تأکید میشود که مطالب سه فصل، به همان ترتیبی که در کتاب ارایه شده، تدریس شود؛ زیرا بسیاری از مطالب فصل اول، داربستی برای مطالب فصل دوم هستند و مطالب فصل دوم هم داربستی برای فصل سوم.
نحوه چینش مطالب کتاب به گونهای است که دانشآموزان با خواندن پشت سر هم مطالب آن، به تمام اهداف آموزشی کتاب درسی دست پیدا کنند و در ضمن، دید عمیقتری نسبت به هر آنچه در کتاب درسی گفته شده است؛ پیدا کنند.
از دیگر ویژگیهای کتاب پیشرو، توجه به کاربرد آموختهها در زندگی روزمره اجتماعی و محیط زیستی است که دانشآموز با آن تعامل دارد. علوم را نمیتوان بدون توجه به جامعه و بستری که در آن زندگی میکنیم تدریس کنیم. لذا خواهشمندیم از مباحث اجتماعی و زیستمحیطیِ مطرحشده در کتاب غافل نباشید و با هنری که در وجود شما به عنوان معلم قرار دارد؛ توجه شاگردان را به پیرامون خود سوق دهید.
به همکارانی که این کتاب را برای تدریس مبحث شیمی انتخاب میکنند؛ پیشنهاد میشود که دانشآموزان را درگیر خواندن متن کتاب کنند و سعی کنند با بحث روی سؤالهایی که ایده هر مبحث از آن گرفته شده است، به یادگیری دانشآموز عمق ببخشند.
ما انتظار داریم شما در پایان این کتاب، با ابزارها و ملزومات ورود به دنیای برنامهنویسی حرفهای آشنایی اولیه پیدا کنید؛ همانطورکه میدانید آشنایی اولیه با یک ابزار با مهارت استفاده از آن، کاملاً متفاوت است . برای کسب مهارت استفاده از یک ابزار لازم است مدتها به تمرین و کار با آن بپردازید. در میان رشتههای ورزشی، برنامهنویسی، بسیار شبیه ورزش شنا است. اگر شما بهترین کتابها و مربیان شنا را در اختیار داشته باشید، شناگر نخواهید شد مگر اینکه بهطور عملی ساعتهای زیادی را در استخر به تمرین فنون شنا بپردازید؛ بنابراین برای برنامهنویس شدن، داشتن کتاب و معلم خوب کافی نیست، شاید بیشتر از آن نیاز به تمرین و نوشتن برنامههای اجرا شده پای رایانه دارید. باور کنید گرفتن اجرای موفق از یک برنامه که همه زحماتش را خودتان کشیدهاید از شیرینترین و لذتبخشترین لذتهای این دنیا است؛ از طرف دیگر نوشتن برنامه روی کاغذ بدون اجرای آن پای رایانه، مانند زنبور بی عسل هیچ خاصیتی ندارد! پس حتماً همه برنامههایتان را اجرا کنید.
فراگیری مطالب این کتاب بهویژه سه فصل اول آن به دانشآموزانی که علاقهمند ورود به دنیای مهیج بازیسازی و ساخت برنامههای کاربردی هستند توصیه میشود. این سه فصل به شما یاد میدهد که ابزارها و کتابخانههای نرمافزاری خوبی ایجاد و یا گردآوری کنید. این امر در آینده نزدیک باعث خواهد شد تا هنگامی که ایدهای به ذهنتان میرسد یا تصمیم به تولید برنامه یا ابزار نرمافزاری میگیرید، با سرعت بیشتری از سایرین بتوانید محصول خود را تولید کنید. پارسال گفتیم پایتون، یک زبان متن باز (open source) است و وجود کتابخانههای رایگان زیاد از مزایای آن است. اگر مایل باشید در حوزۀ خاصی برنامهنویسی کنید و نیازمند دستورات و توابع و محاسبات آن حوزه باشید، کافی است در اینترنت جستجو کنید تا کتابخانهای رایگان که دستورات، توابع و فرمولهای مورد نیاز شما را تولید و گردآوری کرده بیابید. این مژده را به شما میدهیم که امسال شما قادر خواهید بود تا کتابخانههای تولیدی خودتان را در وبلاگ یا سایت خودتان منتشر کنید تا با نام خودتان مورد استفادۀ دیگران قرار گیرد.
فصل انتهایی این کتاب راهنمای خوبی برای آن دسته از دانشآموزانی است که علاقهمند ورود به شاخه جذاب برنامه نویسی الگوریتمی و کسب مهارت حل مسائل پیچیده با رایانه هستند. مطالعه دقیق و کسب مهارت در مطالب این فصل از طریق حل تمرینها و شبه پروژههای کل کتاب، میتواند کمک و راهنمای خوبی برای علاقهمندان به شرکت در مسابقات برنامه نویسی و المپیاد رایانه باشد و مهمتر اینکه آشنایی با الگوریتمهای پایه در کنار حل مسائل و نوشتن برنامههای متعدد، نگرش منطقی شما را به شکل صحیحی رشد خواهد داد.