فرهنگنامه تصویری مد (آبان)

 بدون شک یکی از بهترین و کامل‌ترین منابع در حوزه مُد است که تیم خبرۀ مؤلفان، تمامی نکات لازم برای آ گاهی و رشد دانش مخاطبان، جمع‌آوری کرده اند. کتابی ساده، آموزنده، قابل‌حمل و برازنده؛ فرهنگنامۀ مُد به‌راستی تمام آنچه که از یک کتاب جامع و ارزندۀ مُد تصور می‌کنیم را دربر دارد. این کتاب شامل تصاویر و اطلاعات بصری است که زبان فرا مرزی و جهانی برای طراحان سراسر دنیا می‌باشد. لذا فرهنگنامۀ پیش رو، ترکیبی جامع از اطلاعات بصری به شیوه‌ای گویا و قابل‌فهم است. با دقت خاصی که در این کتاب وجود دارد، بخش‌های مختلف به‌گونه‌ای چیدمان شده‌اند که به راحتی قابل دسترس هستند تا مخاطبان این امکان را داشته باشند که به سرعت اطلاعات موردنیازشان را جست‌وجو و پیدا کنند. مانند شیوه‌ای که در دفترچۀ طراحی مُد وجود دارد. این کتاب شامل بخش‌های: -تاریخچه مُد و تحولات تاریخی از قرن بیستم -جامه‌ها -جزئیات لباس -اکسسوارها (ملحقات پوشش) –منسوجات -ساخت و تولید -بدن و زیبایی -تناسبات و نگهداری)

مبانی هنرهای تجسمی (آبان)

کتاب دربارة عوامل بنیادی است، مفاهیم نوين را با در نظر گرفتن گرایش هاي ویژة امروزی رسانه‌ها ثبت‌ كرده ‌است. این کتاب راه‌حل‌های ساده‌ای را برای مشکلات آموزشی طراحی بصری پیشنهاد كرده ‌است. ویژگی جالب‌توجه کتاب سلسلۀ تمرینات طبقه‌بندی‌‌شده‌ای ‌است که در آنها تفکر مفهومی، همیشه در بافتی از کاربرد عملی نمودار‌ شده‌ است. مقایسة موقعیت‌های ایدئال با آنچه که در این کتاب ارائه ‌شده وسوسه‌انگیز خواهد ‌بود و با این مقایسه می‌توان گفت «هیچ موضوع اصلی‌ای در هنر وجود ‌ندارد». در واقع، دیگر هیچ توافقی دربارة خود هنر وجود ندارد و در زیر این شرح و تفصیل ما باید به ابتدا برگردیم، تا توجه خود را به نقطه‌ها، دایره‌ها، خطوط و … معطوف کنیم. اهميت به‌دست ‌آوردن این مهارت‌ها برای شما زمانی که مدرسه را ترک‌ کنید و صاحب شغلی شوید، به شیوه‌ای ظاهری آشکار خواهد ‌شد، اما معنای واقعی همة اینها را خودتان باید کشف‌کنید؛ زیرا هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به شما بگوید. اما این موضوع می‌تواند کاملاً خارج از هدف مورد‌نظر باشد، چرا که آنچه نویسنده می‌گوید، اندکی متفاوت است. او، هم در کلمات و هم در طراحی هایش، می‌گوید زندگی مدرن بسيار جزء‌‌جزء است و این شرایط در تحصیلات بازتاب می‌يابد. اما او به‌جای دلسوزی‌ برای این حقایق، آنها را می‌پذیرد و بدین‌گونه به این نظریه رسیده ‌است که «تغییری بنیادی در ساختار هنر کاربردی» وجود داشته ‌است و تغییرات بیشتری در حال روی دادن است.

گرایش‌ های عکاسی (آبان)

گرایش‌ های عکاسی، مجموعۀ «…ایسم ها» درآمدی تاریخی بر مکاتب و جنبش‌های چندین شاخه از فعالیت‌های فرهنگی – هنری بشر هست. در متن هر بخش ضمن معرفی و بررسی مکاتب و جنبش‌ها، افراد و آثار مهم و تأثیرگذار، مفاهیم و واژگان کلیدی، دقیق و بدون حاشیه معرفی و تشریح شده .کنار متن اصلی، علاوه بر معرفی منابع ضروری برای مطالعۀ بیشتر، مکاتب و جنبش‌های همسو، مکمل و مخالف به منظور جست‌وجوی جامع‌تر معرفی شده اند. در کتاب گرایش‌ های عکاسی تلاش شده به‌گونه‌ای مفید و موجز، عمدۀ گرایش‌هایی که از اولین روزهای پیدایش عکاسی تا اواخر دهۀ دوم قرن بیستم (حدود دویست سال) در عکاسی نقش ایفا کرده‌اند، معرفی و بررسی شود. وجود بخش‌های تکمیلی کتاب، به‌خصوص بخش افراد کلیدی و کارهای دیگر، سبب شده با متنی روبه‌رو باشیم که قابلیت گسترش داشته و برای مخاطب خود زمینۀ جست‌وجو و بررسی کارهای بیشتر و آشنایی عمیق‌تر با گرایش مورد نظر را میسر سازد. نظم و نوع دسته‌بندی متعارف کتاب نیز سبب می‌شود که مخاطب بتواند ردّ و اثر گرایش‌ها و جنبش‌های گوناگون عکاسی را در هنرهای دیگر پی‌گرفته، در یک بستر تاریخی با هم مقایسه کند. این امکان، دیدی جامع نسبت به تاریخ هنر و در دل آن تاریخ عکاسی را میسر کرده، درک تأثیرات و تأثرات افراد، آثار، گرایش‌ها و جنبش‌ها را بر هم ممکن می‌کند

عمومی و رمان