چگونه بدون حواس‌پرتی در خانه درس بخوانیم؟

 

مطالعه در خانه مزایای زیادی دارد؛ خانه یک محیط راحت و آرام است. با این حال، عواملی هم وجود دارند که ممکن است مطالعه در خانه را برای شما دشوار کنند. خانه پر از عوامل حواس‌پرتی است که به‌ راحتی می‌توانند شما را از مطالعه دور کنند و منجر به وقت‌کشی شوند. حتی اگر مطالعه را شروع کرده باشید، باز هم این عوامل می‌توانند شما را از مسیر خارج کنند.

در خانه، اهمال‌کاری و حواس‌پرتی مانع انجام کارهای ضروری می‌شوند. تماشای تلویزیون، چرت زدن، گشت‌و‌گذار در شبکه‌های اجتماعی یا حتی تمیز کردن اتاقتان می‌تواند شما را از هدفتان برای مطالعه دور کند.

خوشبختانه، ترفندهایی وجود دارد که به شما کمک می‌کند هنگام مطالعه در خانه بهره‌وری بیشتری داشته باشید. در ادامه ۸ راهکار برای حفظ تمرکز و افزایش راندمان هنگام مطالعه در خانه آورده شده است.

۸ نکته برای مطالعه مؤثر در خانه

 

۱. مطالعه فعال را امتحان کنید

مطالعه فعال یعنی ضمن مطالعه سوالاتی از خود بپرسید. این کار نه‌ تنها به شما جهت می‌دهد، بلکه کمک می‌کند تا مطالعه‌تان مؤثرتر باشد و برای جلسه بعدی مطالعه هم بهبودهایی در نظر بگیرید.

سوالات قبل از مطالعه:

  • قرار است چه چیزی یاد بگیرم؟

  • از قبل چه اطلاعاتی درباره این موضوع دارم؟

سوالات حین مطالعه:

  • این اطلاعات چگونه به موضوع کلی و سایر مباحث مرتبط می‌شود؟

  • آیا آنچه خوانده‌ام را درک کرده‌ام؟

  • می‌توانم آن را به زبان خودم توضیح دهم؟

  • نکات یا کلمات کلیدی‌ای وجود دارد که باید یادداشت کنم؟ چرا این نکات مهم هستند؟

سوالات بعد از مطالعه:

  • چه چیزی را می‌توانم از این جلسه حذف کنم؟

  • دفعه بعد باید چه بخشی را مرور کنم یا یاد بگیرم؟

۲. شب خوب بخوابید

دانش‌آموزان باید هر شب حداقل ۸ ساعت خواب داشته باشند تا مغزشان بتواند انرژی لازم برای پردازش اطلاعات جدید را کسب کند. هرچند ممکن است وسوسه شوید شب‌ها بیشتر بیدار بمانید، اما خواب کافی بسیار مفیدتر است. خواب کافی به‌ ویژه قبل از آزمون اهمیت زیادی دارد؛ خواب شبانه به هوشیاری بیشتر و درک بهتر مطالب آزمون کمک می‌کند.

۳. مطالعه در زمان مناسب

هر فردی ساعت‌های متفاوتی از روز را برای مطالعه مناسب می‌داند. برخی شب‌زنده‌دارند و برخی دیگر صبح را ترجیح می‌دهند. از زمان‌هایی که بهره‌وری بیشتری دارید استفاده کنید و وقتی مغزتان آماده نیست، خود را مجبور به مطالعه نکنید. زمانی که هوشیارتر هستید، مطالب بهتر در ذهنتان می‌مانند.

۴. فضای مطالعاتی مشخص داشته باشید

یک فضای خاص برای مطالعه داشته باشید، فرقی ندارد میز آشپزخانه باشد یا میز اتاق خواب. لطفا از مطالعه روی تخت خودداری کنید، زیرا تخت به راحتی شما را برای چرت زدن وسوسه می‌کند. همچنین فضای مطالعه خود را مرتب نگه دارید تا وقت بیشتری صرف مطالعه کنید و زمان کمتری برای پیدا کردن خودکاری که درست کار می‌کند صرف کنید!

۵. درست غذا بخورید

مغز شما نیاز به سوخت دارد تا در حالت ایده‌آل کار کند. به علاوه، وقتی شکم شما غرغر می‌کند، تمرکز کردن برایتان دشوار است.خوردن میان‌وعده‌های سالم هنگام مطالعه به شما کمک می‌کند بهتر تمرکز کنید. بهتر است میان‌وعده‌ها را از قبل آماده کنید تا زمان زیادی از مطالعه دور نشوید. هرچه بیشتر از مطالعه فاصله بگیرید، احتمال حواس‌پرتی نیز بیشتر می‌شود.

۶. کارهای روزمره را از سر راه بردارید

قبل از شروع مطالعه، کارهای روتین روزانه را انجام دهید تا هنگام مطالعه تمرکزتان به هم نخورد. کنار گذاشتن کارهای روزمره به شما کمک می‌کند تا با تمرکز بیشتری مطالعه کنید و در زمان استراحت هم بدون نگرانی از انجام کارهای ناتمام، آن‌ها را به پایان برسانید.

۷. یک جدول زمانی ایجاد کنید

ایجاد جدول زمانی به سازماندهی زمان شما کمک می‌کند. این کار به‌ویژه زمانی که چندین موضوع برای مطالعه دارید بسیار مفید است. برنامه خود را یادداشت کنید و زمان‌هایی معقول برای مطالعه در نظر بگیرید. همچنین جلسات مطالعه را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنید تا قابل مدیریت باشند.

نمونه جدول زمان‌بندی

۸. از تایمر استفاده کنید

یک تایمر تنظیم کنید تا به شما کمک کند طبق برنامه پیش بروید. این کار به تمرکز بیشتر و پایبندی به برنامه‌تان کمک می‌کند. با استفاده از تایمر می‌توانید بدون حواس‌پرتی و با تمرکز به مطالعه بپردازید و زمان‌های استراحتتان را بدون عذاب وجدان سپری کنید.

 

از زمان مطالعه خود نهایت استفاده را ببرید

مطالعه در خانه اگرچه راحت به نظر می‌رسد، اما چالش‌هایی دارد. اهمال‌کاری و حواس‌پرتی می‌تواند شما را از مسیر اصلی دور کند. با کمی برنامه‌ریزی و سازماندهی، می‌توانید خانه را به محیطی مؤثر برای مطالعه تبدیل کنید. از نکات گفته شده استفاده کنید تا بتوانید بهره‌وری و تمرکز بیشتری داشته باشید.

 

مقاله‌ای که خواندید ترجمه‌ای بود از وبسایت oxfordlearning که متن اصلی آن را می‌توانید در لینک زیر مطالعه کنید:

tips-for-studying-at-home