کتاب باشگاه پنج صبحی ها اثری است به قلم رابین شارما، ترجمه رضا اسکندری آذر و چاپ انتشارات نون. کتاب حاضر در قالب داستانی خواندنی و تاثیر گذار به ارائه ی راهکارهایی کاربردی و متحول کننده می پردازد که راه دستیابی به موفقیت را در همه ابعاد زندگی به شکلی جامع نشان می دهند و چگونگی بهره گیری بهینه از زمان را در اختیار می گذارند.
خانم کارآفرینی که اخیرا در کار خود دچار شکست شده و مردی هنرمند برای نخستین بار یکدیگر را در همایشی انگیزشی می بینند و در آن جا با مردی میلیاردر آشنا می شوند که راهبردهایی اصولی را به آن ها آموزش می دهد…
گزیده ای از کتاب:
ما هر روز صبح که از خواب بیدار می شیم، ظرفیت ذهنی محدودی داریم. و هر قدر توجهمون رو به عواملی مثل اخبار، پیامک، فضای مجازی، خانواده، کار، سلامتی و زندگی معنوی معطوف کنیم، بخشی از تمرکزمون رو روی هریک از این فعالیت ها جا می ذاریم. این بینش خیلی مهمیه که باید مدنظر قرار بدیم. تعجبی نداره که اغلب ما با رسیدن ظهر، دیگه قادر به متمرکز موندن روی تکالیف مهم نیستیم. ما تمام پهنای باندمون رو استفاده کردیم. سوفی لیری، استاد دانشکده کسب و کار در دانشگاه مینه سوتا، از تمرکزی که ما روی عوامل حواس پرتی و باقی انحرافات معطوف می کنیم با عنوان “پس ماند تمرکز” یاد می کنه. اون کشف کرد که مردم زمانی که در طول روز مدام حواس خودشون رو با جا به جا شدن روی تکالیف مختلف پرت می کنن، بهره وری شون کاهش پیدا می کنه، چرا که هربار بخش ارزشمندی از تمرکزشون رو روی اهداف متعدد جا می ذارن. راه حل دقیقا این چیزیه که من پیشنهاد می دم: عوض اینکه مدام تغییر مسیر بدید، در هر مرحله، فقط روی یک هدف ارزشمند کار کنید- و این کار رو در یک محیط ساکت انجام بدید.
فهرست مطالب:
بخش IV: رونويسي در يوکاريوتها/ فصل 10: RNA پليمرازهاي يوکاريوتي و پروموترهاي آنها/ فصل 11: عوامل عمومي رونويسي در يوکاريوتها/ فصل 12: فعالکنندههاي رونويسي در يوکاريوتها/ فصل 13: ساختار کروماتين و اثرات آن بر رونويسي/ بخش V: حوادث پس از رونويسي/ فصل14 : پردازش RNA (بخش اول): پيرايش/ فصل 15: پردازش RNA (بخش دوم): کلاهکگذاري و پليآدنيله شدن/ فصل 16: ساير حوادث پردازشکنندهي RNA و تنظيم پس از رونويسي بيان ژن/ بخش VI: ترجمه/ فصل 17: مکانيسم ترجمه (بخش اول): آغاز ترجمه/ فصل 18: مکانيسم ترجمه (بخش دوم): طويل شدن و خاتمه/ فصل 19: ريبوزومها و RNAي ناقل
سال ها پيش انتشارات فاطمي ترجمه ويراست هفتم كتاب “چگونه مسائل شيمي را حل كنيم“ را منتشر كرد كه با استقبال چشمگير علاقه مندان مواجه شد. كتابي كه هم اكنون پيش روي شماست جديدترين ويرايش اين كتاب است كه به تازگي منتشر شده است. در ويراست هشتم اين كتاب روشهايي ارائه شدهاند تا دانشآموزان در حل مسائل مهارت بيشتري پيدا كنند. در اين ويراست ضرايب تبديل و روش حذف واحدها و رسيدن به واحد مناسب با جزئيات مطرح شده است. در مورد ساختارهاي لوييس هيبريد شدن و مدل VSEPR روش جديدي براي پيش بيني ساختار هندسي مولكولي ارائه شده است. بحثهاي مربوط به ترموديناميك و خنثي شدن و تيتر كردن و استفاده از پتانسيلهاي كاهش شرح و بسط داده شده و تعديل شده و روزآمد شده است. مطالعه اين كتاب را به دانش آموزان دوره متوسطه و داورطلبان شركت در المپياد شيمي و دانشجويان سالهاي اول رشته شيمي توصيه ميكنيم.
فصل۱: چگونه مسئله حل کنیم
فصل۲: واحدهای اندازه گیری
فصل۳: وزن اتمی، مقدار و مول
فصل۴: روابط جرم-مقدار در فرمول های شیمیایی
فصل۵: روابط مولی در واکنش های شیمیایی(I. استوکیومتری)
فصل۶: روابط مولی در واکنش های شیمیایی(II. مخلوط ها)
فصل۷: قوانین گازها
فصل۸: گرماشیمی
فصل۹: نظریه کوانتومی و ساختار اتم ها
فصل۱۰: ساختار مولکول ها
فصل۱۱: غلظت محلول ها
فصل۱۲: خواص محلول ها
فصل۱۳: سینتیک
فصل۱۴: تعادل شیمیایی و ثابت های تعادل
فصل۱۵:تعادل اسید و باز I
فصل۱۶: اسیدها و بازها II
فصل۱۷: حاصل ضربهای انحلال پذیری و یون های کمپلکس
فصل۱۸: ترمودینامیک
فصل۱۹: فرایندهای اکسایش-کاهش
پیوست
پاسخ مسائل
اگر ۵/۳ میلیارد سال عمر زمین را به اندازه ی یک ساعت در نظر بگیریم، دایناسورها در دقیقه ی ۵۶ به وجود می آیند و سه دقیقه بعد از بین می روند و انسان های امروزی در ۸/۵۹ ثانیه بعد از دقیقه ی ۵۹ ظاهر می شوند
اگر خورشید را به اندازه ی یک گریپ فروت در نظر بگیریم، زمین به اندازه ی یک دانه ی نمک و حتی بزرگ ترین سیاره یعنی مشتری، به اندازه ی یک نخود درشت خواهد بود. اگر عمر متوسط انسان ها را با تعداد ردپای آن ها روی شن نشان دهیم، مردم امریکا ۷۸ ردپا، اروپایی ها ۷۶ ردپا، مردم آسیا ۷۰ ردپا و مردم آفریقا ۵۸ ردپا از خود به جا می گذارند
اگر تمام آب روی زمین را با ۱۰۰ لیوان نشان دهیم، یک لیوان همه ی آبی را نشان می دهد که در دسترس ماست و برای حیات لازم است.
کوچک کردن مفاهیم و عددهای بزرگ در مقیاسی کوچک باعث می شوند دنیای خود را به صورتی متفاوت ببینیم و ارزیابی کنیم.
کتاب موجود اثر ترجمه شده کتاب بیوشیمی استرایر 2019 است.این کتاب به خوبی توانسته، مفاهیم بنیادین بیوشیمی و بیولوژی مولکولی را به بیان کند. مترجمین علاوه بر ترجمه بیوشیمی استرایر، کتب مشهور دیگری از جمله بیوشیمی لنینجر، بیوشیمی هارپر و بیوشیمی بالینی هنری-دیویدسون را نیز ترجمه کرده اند و اذعان دارند که مباحث آنزیم، پروتئین و بیولوژی مولکولی از این کتاب مفهومی تر و جذاب تر است.این کتاب برای محققان که در حوزه های بیوتکنولوژی پزشکی و کشاورزی،میکروب شناسی،ایمنی شناسی،آسیب شناسی،ژنتیک،تغذیه،فارماکولوژی و مهندسی بافت کار می کنند مفید است. کتاب بیوشیمی استرایر در آزمون های ورودی دوره های دکتری و کارشناسی ارشد در بسیاری از کشور ها به عنوان کتاب مرجع معرفی شده .این کتاب در سال 1400 توسط انتشارات اندیشه رفیع منتشر شده است و دارای قطع وزیری و جلد شومیز می باش.
این کتاب دارای 720 صفحه است و فهرست آن شامل فصول زیر می باشد:
فصل 18: فسفریله شدن اکسایشی
فصل 19: واکنش های نوی فتوسنتز
فصل 20: چرخه کالوین و مسیر پنتوز فسفات
فصل 21: متابولیسم گلیکوژن
فصل 22: متابولیسم اسید چرب
فصل 23: بازیافت پروتئین و کاتابولیسم اسید های آمینه
فصل 24: بیوسنتز اسید های آمینه
فصل 25: بیوسنتز نوکلئوتید
فصل 26: بیوسنتز لیپید های غشایی و استروئید ها
فصل 27: یکپارچگی متابولیسمی
فصل 28: توسعه دارو
فصل 29: همانند سازی،ترمیم و نوترکیبیDNA
فصل 30: سنتز و پیرایشRNA
فصل 31: سنتز پروتئین
فصل 32: کنترل بیان ژن در پروکاریوت ها
فصل 33: کنترل بیان ژن در یوکاریوت ها
واژه یاب
کتاب موجود اثر ترجمه شده کتاب بیوشیمی استرایر 2019 است.این کتاب به خوبی توانسته، مفاهیم بنیادین بیوشیمی و بیولوژی مولکولی را به بیان کند. مترجمین علاوه بر ترجمه بیوشیمی استرایر، کتب مشهور دیگری از جمله بیوشیمی لنینجر، بیوشیمی هارپر و بیوشیمی بالینی هنری-دیویدسون را نیز ترجمه کرده اند و اذعان دارند که مباحث آنزیم، پروتئین و بیولوژی مولکولی از این کتاب مفهومی تر و جذاب تر است.این کتاب برای محققان که در حوزه های بیوتکنولوژی پزشکی و کشاورزی،میکروب شناسی،ایمنی شناسی،آسیب شناسی،ژنتیک،تغذیه،فارماکولوژی و مهندسی بافت کار می کنند مفید است. کتاب بیوشیمی استرایر در آزمون های ورودی دوره های دکتری و کارشناسی ارشد در بسیاری از کشور ها به عنوان کتاب مرجع معرفی شده .این کتاب در سال 1400 توسط انتشارات اندیشه رفیع منتشر شده است و دارای قطع وزیری و جلد شومیز می باش
این کتاب دارای772 صفحه می باشد و فهرست آن دارای فصول زیر است:
فصل 1: بیوشیمی: علم در حال پیشرفت
فصل 2: ترکیب و ساختار پروتئین
فصل 3: بررسی پروتئین ها و پروتئوم ها
فصل 4: DNA,RNA و جریان اطلاعات ژنتیکی
فصل 5: بررسی ژن ها و ژنوم
فصل 6: بررسی تکامل و بیوانفورماتیک
فصل 7: هموگلوبین: تصویری از عملکرد یک پروتئین
فصل 8: آنزیم ها:مفاهیم بنیادی و کینتیک
فصل 9: راهکار های کاتالیتیک
فصل 10: استراتژی های تنظیمی
فصل 11: کربوهیدرات ها
فصل 12: لیپید ها و غشا های سلول
فصل 13: کانال ها و پمپ های غشایی
فصل 14: مسیر های انتقال پیام
فصل 15: متابولیسم: مفاهیم بنیادی و طراحی
فصل 16: گلیکولیز و گلوکونئوژنز
فصل 17: چرخه اسید سیتریک
نزدیک به یک دهه از ویرایش هدفمند ژنوم موجودات تک سلولی و پر سلولی مختلف به واسطه فناوری CRISPR/Cas میگذرد
ویراش هدفمند ژنوم گیاهان در تعداد زیادی از گونه های علفی و حتی چوبی میسر شده است بسیاری از جنبه های این
فناوری به ویژه در رابطه با تخریب هدفمند ژنها وارد نمودن ژن و جایگزینی در یک ناحیه ویژه در ژنوم در حال آشکار شدن است .
اگرچه که هنوز ویرایش ژنوم در برخی از گزارش ها با مقداری خطا همراه بوده است . اما به سرعت جایگزین های زیادی یرای
بالا بردن دقت این فناوری مانند prime editing بوجود آمده که در آن یک Cas9 تغیر داده شده تنها در یک رشته DNA برش
ایجاده نموده و سپس به کمک آنزیم رونوشت بردار معکوس هدایت شده بوسیله RNA عمل ویرایش دقیق در محل برش انجام
می شود . این روش های به نژادی نوین در گیاهان فرایند تولید گیاهان هموزیگوس را نسبت به روش روش های قدیمی
دستکاری ژنوم طوری تسریع خواهد نمود که تفاوت بین گیاهان حاصل از جهش و گیاهان حاصل از ویرایش با کریسپر آشکار
نخواهد بود .
اثر پیش رو «آسیب شناسی پایه عمومی رابینز 2023» با ترجمه "دکتر مهدیس خزائیلی/دکتر امین رضوانی همدانی/دکتر هانا صفار/دکتر معصومه صفایی" میباشد که در سال 1402 توسط انتشارات اندیشه رفیع منتشر شده است.این کتاب معتبر ترین منبع آسیب شناسی است که سال هاست به نوان رفرنس در دانشکده های پزشکی و پیرا پزشکی سراسر دنیا تدریس میشود.در ویراست جدید فصل اول و فصل بیماری های عفونی حذف شده و در مقابل مطالبی در زمینه مولکولی و ژنتیک اضافه شده است.تصاویر متعدد میکروسکوپ الکترونی نیز اضافه شده است.در پایان هر فصل خلاصه ای از تست های آزمایشگاهی مربوطه ارائه شده است.کتاب دارای قطع وزیری و جلد شومیز(نرم) است.
ین کتاب شامل 7 بخش است
شامل دو بخش اصلی مبانی ایمونولوژی
و فصلهای ایمنی ذاتی، ایمنی هومورال، ایمنی سلولار و ایمنی مخاطی، و بخش بالینی شامل قسمتهای واکسیناسیون، ازدیاد حساسیت و آلرژی، نقص ایمنی، خودایمنی، ایمنیشناسی پیوند و ایمنیشناسی سرطان
یک فصل جامع مجزا درباره سایتوکاینها
متناسب با کوریکولوم درسی و امتحانات دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، مامایی و پیراپزشکی
منطبق با نیازهای علمی بومی کشور
و تمامی اشکال این کتاب محصول طراحی همکاران ایرانی است.
بخش اول: اساس DNA،کروموزوم ها،سلول ها،تکوین و وراثت
فصل 1_اصول پایه ای ساختار اسید نوکلئیک و بیان ژن
فصل 2_اصول بنیادی سلول ها و کروموزوم ها
فصل 3_اساس بر همکنش های سلول_سلول و زیست شناسی سیستماتیک ایمنی
فصل 4_جنبه های تکوین اولیه پستانداران،تمایز سلول و سلول بنیادی
فصل 5_الگو های وراثتی
بخش دوم: درک ژنوم
فصل 6_تکنولوژی های DNA هسته ای: تکثیر DNA، هیبریداسیون اسید نوکلئیک و توالی یابی DNA
فصل 7_تحلیل و بررسی ساختار و بیان ژن ها و ژنوم ها
فصل 8_اساس دستکاری ژنتیکی سلول های پستانداران
فصل 9_پرده برداری از معماری و عملکرد های ژنوم انسانی
فصل 10_تنظیم ژنی و اپی ژنوم
بخش سوم: واریانت های ژنتیکی بین افراد و بین گونه ها
فصل 11_مروری بر تنوع ژنتیکی انسان
اثر پیش رو ترجمه ی ویرایش دوم "Lewin's Cells" است. این کتاب مرجعی ایده آل برای دانشجویان و محققین فعال در حیطه ی بیولوژی سلولی است. کتاب حاضر با ارائه کامل آخرین یافته های علمی در زمینه ی ساختمان، طبقه بندی، رشد، تنظیم، حرکت، عملکرد و اینترکشن های بین سلولی با تاکید بر سلول های یوکاریوت منبعی جامع در این زمینه می باشد. در چاپ جدید کتاب بحث های کاملی در زمینه ی کروماتین و کروموزوم، ترانسپورت و ساختمان هسته، آپوپتوز و اصول سیگنالینگ سلولی و ماتریکس خارج سلولی ارائه شده که خواننده را از مراجعه به سایر منابع بی نیاز می نماید.
1- مقدمه
2- امکانات آزمایشگاهی
3- محیط کشت ها
4- تکنیک های استریلیزاسیون
5- انواع کشت
6- ریزازدیادی
7-سوسپانسیون سلولس و متابولیت های ثانویه
8- تولید گیاهان هاپلوئید در این ویترو
9- جداسازی و امتزاج پروتوپلاست
10- تنوع سوماکلونال
11- ذخیره ژرم پلاسم و حفاظت در شرایط انجماد
12- ماده ژنتیکی
13- سازمان دهی DNA و بیان ژن
14- کلون کردن ژن
15- روش های انتقال ژن
16- واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR)
17- نشانگرهای مولکولی و گزینش به کمک نشانگر
18- نقشه ژنومی
19- کاربردهای مهندسی ژنتیک گیاهی
20- ملاحظات مربوط به بیوتکنولوژی گیاهی
فهرست عناوین کتاب بیوشیمی از لنینجر تا استرایر جلد اول:
فصل1 بیومولکولها/ فصل2 آب / فصل 3 آمینواسیدها، پپتیدها و پروتئینها/ فصل 4 آنزيمها / فصل 5 ويتامينها / فصل 6 كربوهيدراتها /فصل 7 ليپيدها / فصل 8 نوكلئوتيدها
فهرست مطالب:
فصل 1: روشهاي مطالعه سلول/ فصل 2: بيوشيمي سلول/ فصل 3: غشاء، نقل و انتقالات و ماتريكس خارج سلولي/ فصل 4: اندامكها و اسكلت سلولي/ فصل 5: هسته، هستك و تقسيم سلولي/ فصل 6: سرطان و اساس مولكولي آن/ فصل 7: ژنوم (Genome)/ فصل 8: همانندسازي (Replication)/ فصل 9: ژن (Gene)/ فصل 10: رونويسي (Transcrioption)/ فصل 11: پروتئينسازي يا ترجمه (Translation)/ فصل 12: تنظيم بيان ژن/ فصل 13: مسيرهاي پيام سلولي (Cell signaling)/ فصل 14: كلونسازي ژنها / فصل 15: بيوتكنولوژي/ فصل 16: نانوتكنولوژي و نانوپزشكي/ فصل 17: مقايسهاي اجمالي بر ژنوميك و پروتئوميك
با توجه به اهمیت روز افزون فراگیری درس فیزیولوژی به عنوان یکی از دروس مهم علوم پایه پزشکی،کتاب های متعددی برای درک بهتر مطالب پاتوفیزیولوژی و بالینی،به چاپ رسیده است.این کتاب به عنوان یک کتاب درسی برای دانشجویان پرستاری،مامایی و کلیه دنشجویان رشته های پزشکی و تربیت بدنی توصیه می شود.در کتاب پیش رو از تجربیات تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشگاه در نگارش آن استفاده شده و در کنار استفاده از مطالب جدید،کتاب از تصاویر و نمودار های ساده و آموزشی نیز برای فهم بهتر مطالب استفاده شده است.کتاب دارای قطع رحلی،جلد شومیز و شامل 9 فصل است که در ابتدای هر فصل نام نویسندگان آورده شده است.در این کتاب اهداف آموزشی هر فصل نیز شامل خلاصه و نکات بالینی فصل،سؤالات پایان فصل و رفرنس های فارسی و انگلیسی برای دستیابی و مطاله بیشتر مطالب آورده شده است.وجود ایندکس در انتهای کتاب نیز به دانشجویان جهت یافتن کلمات کلیدی و مهم کمک می کند.
فصل اول: فیزیولوژی سلولی
فصل دوم: فیزیولوژی خون
فصل سوم: فیزیولوژی قلب
فصل چهارم: فیزیولوژی گردش خون
فصل پنجم: فیزیولوژی تنفس
فصل ششم: فیزیولوژی کلیه و مجاری ادرار
فصل هفتم: فیزیولوژی گوارش
فصل هشتم: فیزیولوژی غدد درون ریز
فصل نهم: فیزیولوژی اعصاب