سر فصل ها
پیشگفتار نویسنده
سخنی با خوانندگان نوجوان
معرفی کتاب
پول،سکه
بانکها
عرضه و تقاضا
موسسه سوده یا بنگاه اقتصادی
داد و ستدد
دیدگاههای متفاوت درباره مفهوم رشد و توسعه اقتصادی
دیدگاههای مختلف اقتصادی در توصیف اقتصاد کشورهای توسعه نیافته(۱۹۵۰تا۱۹۸۰میلادی)
انواع نیاز های انسان سبب شده است تا در جوامع مختلف ، مردم محل هایی را به نام بازار ایجاد نمایند. بازار مکانی عمومی است که در آن خریداران و فروشندگان معاملات مستقیما از از طریق واسطه انجام میدهند. در گفتار های پیشین گفتیم که بورس نیز یکی از انواع بازار هاست . امروزه ، بازارهای دیگر صرفا به یک مکان خاص محدود نمی شود و میتوانند در قالب یک شبکه ارتباطی مثل اینتر نت تشکیل شوند.
دربازار ها دارایی های مختلفی مورد خرید و فروش قرار میگیرد . در یک طبقه بندی کلی ، دو نوع دارایی عمده وجود دارد : دارایی مالی و دارایی واقعی . برای درک بهتر مفهوم بورس ، بهتذ است ابتدا دربتره این ذو نوع دارایی توضیح دهیم.
منظور از دارایی های فیزیکی یا ذارایی های واقعی ، هماهن طور که از نام آن برمی آید، دارایی هایی هستند که جنبه فیزیکی دارند، مثلا خودرو ، املاک و مستغلات ، لوازم منزل ، طلا و .... دارایی فیزیکی هستند. اما دارایی های مالی که به آنها دارایی های کاغدی هم گفته میشود، دارایی هایی هستند که ارزش آنها به پشتوانه یک دارایی دیگر تعیین میشود.
فهرست مطالب
1- سهام عادی
2- اوراق بهادار با درآمد ثابت
3- صندوق های سرمایه گذاری مشترک
4- صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله
5- حق تقدم تسهیلات مسکن
6- آتی سهام
از جمله ویژگی های این کتاب علاوه بر سادگی ، روانی و عدم نیاز به اطلاعات قبلی می باشد و در تمامی مراحل سعی شده مطالب بسیار کوتاه و آسان نگارش شود طوری که افراد نه تنها از خواندن آن خسته نشوند ، بلکه در پایان مطالب بسیار زیادی را به صورت زنجیره ای فراگیرند .
فهرست مطالب :
بخش اول:اشنایی بااوراق بورس بهادار
بخش دوم:بازار اوراق بهادار چگونه اداره می شود؟
بخش سوم:سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار
بخش چهارم:اصلاحات رایج در بورس اوراق بهادار
بخش پنجم:اصول خرید وفروش دربازار سهام
بخش ششم:کدام سهام را انتخاب کنیم؟
بخش هفتم:فرایند؛فعالیت ها وفرم های مورد استفاده در بورس اوراق بهادار
هرست مطالب کتاب
بخش اول: مفاهیم و تعاریف مقدماتی بازار سهام
بخش دوم: زندگی نامه سهام داران برتر جهان
بخش سوم: صورتهای مالی و تحلیل آن
بخش چهارم: تحلیل بنیادین در مقابل تحلیل فنی
بخش پنجم: ریاضیات مالی سهام داری
بخش ششم: گزارش حسابرسی مستقل و بازرس قانونی
بخش هفتم: ریسک و بازده
بخش هشتم: بازار ارز،طلا و سکه
بخش نهم: تجربیات یک معامله گر در بازارهای سرمایه،ارز،طلا و سکه
کتاب حاضر به بررسی علل تصمیمگیری روانشناختی میپردازد، ویژگیهای شخصیتی انسان و ارتباط آنها با تصمیمگیریهای مالی را بررسی میکند و تلاش میکند با شناسایی اشتباههای سرمایهگذاران، به ارائه راهکار در جهت تصمیمگیری درست بپردازد. این کتاب، حاصل دانش و تجربیات شخصی است که به سبب حرفهاش از نزدیک بحرانهای مالی را لمس کرده و با خصوصیات و رفتارهای سرمایهگذاران، آشنایی کامل دارد و سعی کرده اصولی را تدوین کند که در بحرانهای آتی هدایتگر مشتریان و خوانندگان کتاب وی باشد.
کتاب حاضر در 11 فصل تدوین شده است. فصل اول با کلیات سواد مالی، تنظیم شده است. فصل دوم، به ارزش آموزش و تحصیلات بهعنوان بخشی از زندگی مالی افراد پرداخته است. در فصل سوم، به مباحث شاخصها و معیارهای موردنیاز برای سرمایهگذاری، شاخصهای بازار سهام پرداخته شده است. فصل چهارم؛ اصول سرمایهگذاری شامل ریسک در برابر بازدهی نقدینگی یک سرمایهگذاری، متنوع سازی پورتفوی و انواع سرمایهگذاری را موردبحث قرار داده است. فصل پنجم، انواع بدهی، امتیاز اعتباری و کارتهای اعتباری را بررسی نموده است. فصل ششم به مالیات و برخی قوانین مالیاتی پرداخته است. فصل هفتم به مسئله بیمه در مدیریت مالی شخصی پرداخته است. انواع مختلف بیمه و هزینه فایده خرید بیمهنامه در این فصل بررسی شده است. فصل هشتم به موضوع کارآفرینی پرداخته است. در این فصل از ایجاد یک ایده تا تأمین مالی و اجرای آن بررسی شده است. فصل نهم، به موضوع علم اقتصاد پرداخته است. اصولاً افراد برای مدیریت مالی شخصی باید کلیات علم اقتصاد را بدانند. در این فصل موضوعاتی همچون رکود و رونق، سیاستهای مالی و پولی و انواع ارزها بررسی شده است. فصل یازده اشتباهات رایج در سرمایهگذاری را معرفی نموده است. درنهایت فصل دوازدهم نیز یک نمونه از بودجهنویسی را ارائه نموده است.
سرمایهگذاری یکی از مهمترین اصول در زندگی هر شخص برای رسیدن به اهداف مالی کوتاهمدت و بلندمدت است. این کتاب دربردارنده داستانی درباره بازار سهام است. داستان درباره دانشجوی جوانی است که به وجود تناقضی بزرگ و در عین حال متحیرکننده در سرمایهگذاری برمیخورد. سپس در مقام مدیری سرمایهگذار یک نظریه علمی را به استراتژی سرمایهگذاری چند ده میلیارد دلاری تبدیل میکند. در هر مرحله او بیشتر به این مسئله پی میبرد که بیشتر سرمایهگذاران، سهام با ریسک کم را نادیده میگیرند و اثبات میکند پذیرش ریسک سرمایهگذاری کمک میکند تا مسئولیت سلامت مالی خودتان را برعهده بگیرید.
این کتاب بهطور خلاصه و مختصر، اصول پایهای و استراتژیهای برنده برای موفقیت در معاملات روزانه را به زبانی ساده و کاربردی بیان میکند. گرچه تمرکز این کتاب بر معاملات روزانه است، آموزشها و راهکارهای ارائه شده در آنکه در قالب 11 قانون و 7 استراتژی مشخص عنوان شدهاند، قابلتعمیم و بهرهبرداری برای کلیه فعالان بازار سرمایه هستند. در این کتاب به ازای هر یک از استراتژیهای معرفیشده، توضیح داده شده است.
فهرست مطالب كتاب
فصل اول: مقدمه
فصل دوم: نحوه انجام معاملات روزانه
فصل سوم: مديريت ريسك و حساب
فصل چهارم: چگونه سهام مناسب را براي معامله بيابيم؟
فصل پنجم: ابزارها و پلت فرم هاي من
فصل ششم: معرفي نمودارهاي شمعي
فصل هفتم: مهم ترين استراتژي هاي معاملات روزانه
فصل هشتم: گام به گام به سوي يك معامله موفق
فصل نهم: گام هاي بعدي براي معامله گران مبتدي
نویسنده در این کتاب به آموزش شیوه جدید برای آشنایی با بازار سهام و خرید و فروش سهام پرداخته و به بیان شیوه هایی که مانع از ضرر زیاد افراد در بازار سهام می شود ، عوامل موثر بر قیمت سهام ، علت ضرر سرمایه گذاران و بیان عقاید خود در مورد بازار سهام پرداخته است .
فهرست مطالب :
بخش اول:انچه باید در ابتدا بیاموزید
فصل اول:به بازار سهام خوش امدید
فصل دوم:سهام تنها سرمایه گذاری شما نیست
فصل سوم:نحوه طبقه بندی سهام
فصل چهارم:چه کارهایی میتوانید با سهامتان انجام دهید
فصل پنجم:درک قیمت سهام
فصل ششم:سهام را از کجا میتوان خرید
بخش دوم:استراتژی های سود اوری
فصل هفتم:اگر می خواهید به تدریج سود کـسب کنید این استراتژی را به کار ببرید
فصل هشتم : :اگر می خواهید به سرعت سود کـسب کنید این استراتژی را به کارببرید
بخش سوم:یافتن سهام مناسب برای خرید و فروش
فصل نهم:این واقعا بنیادی است مقدمه ای بر تحلیل بنیادی
فصل دهم:تحلیل بنیادی ابزارها والگوها
فصل یازدهم:بیایید تکنیکی شویم مقدمه ای بر تحلیل تکنیکی
فصل دوازدهم:تحلیل تکنیکی ابزار ها والگوها
فصل سیزدهم:روان شناسی سهام اشنایی با تحلیل انتظارات
بخش چهارم:توصیه های فوق العاده
فصل چهاردهم:چه عواملی بر قیمت سهام مؤثر است؟
فصل پانزدهم:واقعا چرا سرمایه گذاران ضرر میکنند؟
فصل شانزدهم:عقاید من در مورد بازارسهام
فصل اول: بی سوادی مالی
فصل دوم: بی مسئولیتی در برابر مسائل مالی
فصل سوم: حس استحقاق مادی
فصل چهارم:اعتیاد به بدهی و خرج کردن
فصل پنجم: درک صحیح روانشناسی مالی
فصل ششم: کار گروهی زوجها
فصل هفتم: نگهداری سوابق و بازنگری جزئیات آنها
فصل هشتم: مراجعه به مشاوران مالی بی صلاحیت
فصل نهم: پس انداز به جای سرمایه گذاری
فصل دهم: تنوع در سرمایه گذاریها
فصل یازدهم: درک نادرست آثار تورم
فصل دوازدهم: بهره برداری ناموفق از قوانین مالیاتی
فصل سیزدهم: خریدن خانه اضافه
فصل چهادهم: اندوخته یک عمر به پای خرید خودرو
فصل پازدهم: پوشش بیمه ای نامناسب و بسیار پرهزینه
فصل شانزدهم: تخطی از محدودیتهای اعمال شده شرکت بیمه سپرده فدرال
فصل هفدهم: بنامه ریزی به موقع برای دانشگاه
فصل هجدهم: برنامه ریزی برای اموال پس از فوت
فصل نوزدهم: کاهش فعالیتها در دوران بازنشستگی
فصل بیستم: ناآگاهی از ماهیت واقعی ثروت
پول هوشمند کودکان هوشمند
در کتاب پول هوشمند کودکان هوشمند، متخصص مالی و نویسندهی پرفروش، دیو رمزی و دخترش راشل کروز، والدین را برای آموزش فرزندانشان در جهت فراگیری چگونگی رسیدن به موفقیت پولی مجهز میکنند.
آنها با مطرح کردن مفاهیم اساسی مانند کار، خرجی، پسانداز و بخشش و مطرح کردن مسائل چالشبرانگیزی مثل اجتناب از بدهی، پرداخت پول نقد برای تحصیلات دانشگاهی و مبارزه با روحیهی نارضایتی و زیادهخواهی، روش عقل سلیم رابرای تغییر شجرهنامهی خانوادگی ارائه میدهند.
این کتاب، با بررسی استراتژیهای کاربردی برای نوجوانان و کودکان، به شما میگوید که چگونه به کودکانتان درمورد پول آموزش دهید و به شما نشان میدهد که چرا باید این درسها را امروز به آنها بیاموزید! نویسندگان این کتاب به دلیل ارتباطات زیادی که با سطوح مختلف جامعه دارند، از مشکلات و مسائل جاری مردم آگاهی داشته و سعی کردهاند مسائل موردی و به روز گروههای مختلف را در بطن کتاب بازگو کنند.
این کتاب در راستای سیاست ارتقاء سطح دانش و فرهنگ عمومی در حوزهی مالی و سرمایهگذاری گام برمیدارد و با آموزش مسائل مالی عمومی به مخاطب به خصوص کودکان و نوجوانان، پایههای لازم را بنا میکند و آنان را تبدیل به افرادی با تواناییهای بالقوه برای ورود به بازارهای آیندهی مالی و سرمایهگذاری میکند.
مخاطبان اصلی این کتاب، والدینی هستند که میخواهند فرزندانشان را در زمینهی مالی آموزش دهند؛ اما نمیتوان گفت این کتاب مختص گروه خاصی است. هر فردی که در زمینهی دانش پولی و مالی احساس خلاء میکند، میتواند از این کتاب بهره ببرد. حتی پدربزرگها و مادربزرگها نیز با خواندن این کتاب به نوعی میتوانند یاری دهندهی والدین و نوهها باشند. بنابراین میتوان گفت این کتاب برای سنین نوجوانی تا پیری مناسب است.
فهرست مطالب:
فصل اول: من شبیه آن دختر بچه بودم
فصل دوم: کار، تنها یک کلمه سه حرفی نیست
فصل سوم: خرج کردن
فصل چهارم: پس انداز کنید
فصل پنجم: بخشش کنید
فصل ششم: بودجه بندی
فصل هفتم: بدهی
فصل هشتم: دانشگاه
فصل نهم: قناعت
فصل دهم: خانواده
فصل یازدهم: دست به دست شدن بین نسلها
شکی نیست که سرمایهگذاری در سهام، تلاش با ارزشی است و در بلندمدت هیچ کدام از انواع سرمایهگذاریها بهتر از این نوع سرمایهگذاری نمیباشد.متاسفانه سرمایهگذاری در سهام آسان نیست. قبل از اینکه بتوانید درک کنید که خریدن سهام واقعا به چه معناست، لازم است مطالب زیادی آموخته شود. هرکسی میتواند کورکورانه معاملاتی را انجام دهد اما برای تبدیل شدن به یک سهام دار واقعی تلاش بیشتری لازم است و هدف این است که این تلاش را تا آنجا که ممکن بدون رنج و زحمت کنیم. هدف از کتاب چگونه سرمایه گذاری در سهام را شروع کنیم آن است که شما را در مسیر تبدیل شدن به سرمایهگذار آگاه و تحصیل کرده سهام قرار دهد و دانشی را فرا بگیرید که بر اساس آن با اطمینان بتوانید شغل سرمایهگذاری در سهام را شروع کنید و در نتیجه وضعیت مالی خانواده شما غنیتر شود.
فصل ۱: سهام در مقابل سایر سرمایهگذاریها
فصل ۲: جادوی ترکیب
فصل ۳: سرمایهگذاری در بلند مدت
فصل ۴: آنچه که مهم است و آنچه که مهم نیست
فصل ۵: هدف یک شرکت
فصل ۶: جمع آوری اطلاعات مرتبط
فصل ۷: مقدمهای بر صورتهای مالی
فصل ۸: یادگیری زبان ویژه نسبتهای اساسی
فصل ۹: استفاده خردمندانه از خدمات مالی
فصل ۱۰: فهم اخبار
فصل ۱۱: فکر کردن مانند یک تحلیل گر را آغاز کنید
فصل ۱۲: توصیه های نهایی